top of page
daniel-sessler-SjuVdw_qpTs-unsplash.jpg

FAQ

 • Hoe lang duurt het voordat mijn visumaanvraag wordt verwerkt?
  Na de ontvangst van jouw betaling versturen we het visum de eerstvolgende werkdag, mits we de betaling vóór 16:00 uur ontvangen.
 • Ik heb mijn visums besteld. Wanneer mag ik deze in mijn brievenbus verwachten?
  Door vertraging bij Post NL kan het tot 4 werkdagen duren voordat de bestelling aankomt, uitzonderlijke gevallen daar gelaten. Wij adviseren om voor verzending met track & trace te kiezen voor meer zekerheid.
 • Hoe vul ik mijn visum voor Cuba in?
  Bij de bestelling sturen we een duidelijke invulinstructie in het Nederlands mee. Indien je het visum niet zelf wilt invullen, kun je tegen een toeslag het visum door Cuba Visum laten invullen.
 • Kan ik mijn visumaanvraag nog annuleren?
  Bij een blanco visum: wanneer het visum nog niet per post is verzonden, kan je de aanvraag,om welke reden dan ook, annuleren. Hiervoor brengen wij wel eenmalig €10,00 in rekening. Wil je jouw visumaanvraag annuleren, neem dan direct contact met ons op. Mocht je een visum met invulservice hebben besteld, dan is het niet mogelijk om de aanvraag te annuleren. Als een visum eenmaal geschreven is, kunnen we dit niet terug draaien.
 • Zijn mijn gegevens veilig?
  Wij maken gebruik van een beveiligde verbinding (https). Jouw gegevens worden alleen gevraagd om de aanvraag voor het visum te doen. De gegevens worden verder op geen enkele manier gebruikt en worden ook niet doorverkocht aan derden of voor commerciële doeleinden gebruikt. Als het visum is geleverd dan bewaren wij jouw gegevens tot 1 week na jouw bestelling. Bijzondere persoonsgegevens zoals het paspoortnummer worden 72 uur na uitgifte van het visum verwijderd. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy disclaimer.
 • Ik heb een foutje gemaakt bij het invullen van mijn visum. Is mijn visum nu nog geldig?
  Het is belangrijk om bij het invullen van het visum de gegevens zoals vermeld in het paspoort over te nemen. Heb je een fout gemaakt, dan is het visum helaas ongeldig en dien je een nieuw visum aan te vragen. Ook doorstrepen of verbeteren/veranderen maakt het visum ongeldig.
 • Wat houdt de invulservice in?
  Wil je geen risico lopen of vind je het gewoon makkelijker, dan kunnen wij het visum voor je invullen. Tegen een meerprijs van €5,00 schrijven wij jouw persoonlijke gegevens op het visum.
 • Hoe lang mag ik in Cuba verblijven met het visum?
  Je mag maximaal 90 dagen in Cuba verblijven. Verlengen is mogelijk via de gemeente van de plaats waar u verblijft of als eerste aankomt.
 • Mag ik met het visum meerdere malen naar Cuba reizen?
  Het Cubaanse visum is eenmalig geldig, met 1 visum kan je 1 keer het land in- en uitreizen.
 • Kan ik een factuur van mijn visumaanvraag krijgen?
  Op verzoek kunnen we de factuur digitaal toesturen. Stuur ons een mail voorzien van het ordernummer, wij sturen de factuur per mail.
 • Wanneer moet ik mijn visum betalen?
  Jouw bestelling kun je direct voldoen met iDEAL of per credit card. Zonder betaling versturen we geen visum.
 • Voor welk type reizen kan ik gebruik maken van het visum voor Cuba?
  Het visum is alleen te gebruiken als je naar Cuba reist als toerist.
 • Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn als ik naar Cuba wil reizen?
  Het paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Cuba.
 • Heeft mijn kind een eigen visum voor Cuba nodig?
  Ja. Kinderen, ongeacht leeftijd, hebben een eigen visum nodig.
 • Kan ik ook grotere hoeveel heden visa bestellen?
  Er is een toeristen visum en een zaken visum. Het toeristen visum onderscheidt zich in 2 soorten: een groen visum en een roze visum. Het groene visum kan je gebruiken voor reizen naar Cuba vanuit (bijna) elk land, behalve de Verenigde Staten. Reis je vanuit de Verenigde Staten naar Cuba, dan heb je het roze visum nodig.
 • Hoe komt CubaVisum aan het visum?
  CubaVisum.nl is onderdeel van JBC-Agencies, een toeristischB2B service kantoor voor Cuba. JBC-Agencies heeft een direct contract met het Cubaans consulaat, waar ze de blanco visums inkopen. Het visum wat je van ons ontvangt is dan ook hetzelfde als het visum wat je ontvangt als je zelf naar het Consulaat gaat.
 • Welke visa verkopen jullie?
  Wij verkopen het groene visum en het roze visum. Voor een zaken visum verwijzen we je door naar het Consulaat van Cuba.
 • Wat hebben jullie nodig voor de invulservice?
  Om het visum in te vullen hebben we een kopie van het paspoort nodig. Na jouw bestelling is het mogelijk om een kopie te uploaden op de website.
 • Niet al mijn voornamen zijn ingevuld, klopt dit?
  Op het Cubaanse visum volstaat het om alleen de eerste voornaam in te vullen zoals deze in je paspoort staat. In de regel vullen wij altijd alleen de eerste voornaam in. Dit wordt zonder problemen geaccepteerd.
bottom of page